/ Дарик Добрич
Апашът нападнал с гаечен ключ полицейски служител
Рано тази сутрин в Добрич полицаи са стреляли със стоп патрони при залавянето на крадец на части от автомобили, научи Дарик. Изстрелите са възпроизведени след като апашът оказал съпротива при залавянето и нападнал с гаечен ключ полицейски служител.
 
Задържаха трима, разбили товарни автомобили

От ОД на МВР-Добрич съобщиха, че на 25 януари, около 05:20 часа в района на „Митница“ в град Добрич, е проведена мащабна специализирана полицейска операция за противодействие на кражбите от МПС. Непосредствено след кражба на резервна гума от джип „Ленд Роувър“ е задържан 32-годишен мъж от Варна.

След преследване и стоп-патрони задържаха обявен за международно издирване
 
Той е криминално проявен. При последвалото претърсване в паркирания наблизо автомобил марка „БМВ“ с варненска регистрация, собственост на задържаният мъж, са намерени множество пластмасови капачки за джанти и черна маска с прорези за очите. 
 
Операцията е реализирана от полицейски служители на Сектор „Криминална полиция“ при Първо РУ МВР-Добрич и Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД МВР Добрич.
 
При задържането рецидивистът оказал съпротива, като ударил с гаечен ключ в областта на главата и ръката на полицейски служител. Вследствие на оказаната съпротива и в условията на абсолютна необходимост са употребени помощни средства, посочват от полицията.
 
По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР-Добрич. Материалите по случая са докладвани в РП Добрич. Работата по доказване и документиране на цялостната престъпна дейност на извършителя продължава. По информация на Дарик, той е вършил кражби от коли в няколко области - Варна, Добрич, Силистра и Шумен.