Полицаи спасиха двама мъже, изгубили се в мочурищата на Балтата
Полицаи спасиха двама мъже, изгубили се в мочурищата на Балтата / netinfo

Двама жители на Видин се изгубиха в блатиста горска местност до село Кранево и вдигнаха на крак РПУ-Албена в ранните часове на 7 юни. 

След полунощ двамата 23-годишни младежи тръгнали от Кранево към Албена по плажната ивица. Щом стигнали до устието на река Батовска, те се отдалечили от плажа, за да търсят брод. Преминали през реката, но се загубили в заблатения терен.  

Около 2.30 часа сутринта мъжете се обадили по мобилен телефон в полицейското управление в курорта и казали, че са загубили ориентация и не могат да излязат от тресавището. От обясненията на потърпевшите полицайте разбрали, че става въпрос за местността "Балтата".

След сигнала полицаите веднага предприели издирване. Те предупредили по телефона младежите да не мърдат от мястото си, тъй като в района има опасни мочурища. Организирани екипи от полицаи и пожарникари започнали щателно претърсване на местността. Два часа и половина по-късно изгубените били открити и изведени на безопасно място.

Двамата видинчани написали писмо до началника на РПУ-Албена гл.инспектор Стефан Йончев, в което благодарят за професионализма и бързината, с която е действал спасителният екип.

От полицията увериха, че мъжете не са употребили алкохол, били са само много уплашени. Двамата са работели от няколко дни в Кранево като механици - поправяли са скутери и друга водна техника.