Поети с китари гостуват в Албена
Поети с китари гостуват в Албена / Дарик Добрич

Вечер на поезията и музиката на живо ще се състои тази вечер в  бистро „Дионисиус" в КК Албена. Специални гости на вечерта са поетите с китари Петър Чухов и Док Дръмхелър. Двамата идват директно от хайку симпозиум в Унгария. Те ще предложат четене на живо, рецитал с две китари, както и разкази за интересното, случило се на събитието в Унгария.   

Док Дръмхелър /Doc Drumheller/ живее в Нова Зеландия, занимава се с кукловодство, музика и поезия. Редактор и издател е на литературното списание „Катализатор". Работил е с различни театрални и музикални групи, с които е печелил награди и има седем издадени стихосбирки. През 2009 г. участва в Петата конференция на Световната хайку асоциация и фестивала „Поетическа есен в Друскининкай", Литва, където става посланик на Нова Зеландия в Република Ужупис /самопровъзгласила се държава на хората на изкуството, квартал на Вилнюс/. В момента работи като преподавател по творческо писане в училище за млади писатели. 

Петър Чухов живее в София, член е на Сдружението на български писатели, Български хайку клуб, Хайку клуб "София", на Световната хайку асоциация и на Музикаутор. Свири в група за етно-рок «Гологан». Наскоро издаде новата си стихосбирка- "ТРИ" - ИК Жанет 45.