Пламен Манушев: Демокрацията е най-голямата ценност!
Пламен Манушев: Демокрацията е най-голямата ценност! / maritime.bg
„Когато ГЕРБ спечели изборите преди две години и половина, страната се успокои и стабилизира. Финансовата система се стабилизира, бизнесът започна да работи, в сектор селско стопанство хората почувстваха, че има европейско финансиране”, заяви водачът на листата на ПП ГЕРБ в Осми Добрички МИР вицеадмирал Пламен Манушев. Той припомни направеното за региона по време на управлението на партията.

Едно от неговите постижения е модерното депо за отпадъци в Стожер на стойност 38 млн.лева – система, с каквато не могат да се похвалят дори някои по-големите региони. Водният цикъл на Добрич за над 115 млн.лева също е заслуга на ГЕРБ. Санирането също стартира тази година и съвсем не е маловажно, че много фирми от региона ще бъдат заети в тези дейности, посочи Пламен Манушев.

В Добричка област за периода 2014-а – 2020 година се осъществяват проекти по европрограмите на стойност около 530 млн.лева, изтъкна Манушев. Според него това е доказателство, че Европа вярва на правителството на Бойко Борисов.

„Тази година освен това ще стартират четвърти и пети лот от ремонта на пътя Варна – Кардам. Едно от главните неща, които хората споделят на предизборните срещи, е проблемът с  пътищата. Въпреки че повече от половината от мрежата в региона е обновена, има и пътища в лошо състояние – към Житница, например и пътят Добрич – Албена. Ще направим всичко възможно този път да бъде ремонтиран”, обеща кандидатът за депутат.

„До края на новия четиригодишен мандат, с национално финансиране ще бъде изградена магистрала Хемус, която ще даде глътка въздух на цяла Северна България да се развива”, каза още Манушев, като припомни, че проектът отпадна от европрограмите при Орешарски.

Той допълни, че ГЕРБ ще работи усилено и за решаването на проблемите с водоподаването и качеството на водата в региона – нещо, което също е подчертавано многократно на предизборните срещи.

Борбата с битовата престъпност, сигурността в малките населени места, реформи в правосъдието, премахване на административната тежест от бизнеса също са сред акцентите в управленската програма на ГЕРБ. „Минимална заплата 650 лв., 1500 лв. средна, по-високи пенсии  -  това е напълно постижимо. Единствено в нашата програма са записани конкретни цифри и начини откъде ще дойдат тези пари. Ние не даваме празни обещания като нашите опоненти”, декларира Манушев.

Той заяви, че БСП се опитва да върне хората към едно време, в което се живееше без свобода,  бедно, когато рафтовете на магазините бяха празни и нямаше мляко.

„Демокрацията ни била отнела много?! Демокрацията е едно от най-големите достижения на човечеството, тя е нещо, към което обществата, откакто съществуват, се стремят. Да си спомним кой направи бандитската масова приватизация. Заводите не бяха ограбени от ГЕРБ, а от тези, които сега искат промяна, защото олигарсите са при тях. Хората, които прибраха тези обществени блага по най-измамен начин, са при тях. Да се огледат малко, да си спомнят и да не лъжат хората. Как да не си спомяме, че държавата катастрофира при Орешарски , как тези хора сега заявяват, че са носители на новото и промяната?”, риторично попита вицеадмиралът.

По повод на отношенията между България и Турция и партия ДОСТ, Манушев коментира, че проблемът с партията се преекспонира. „Винаги преди избори се използва картата на етническото противопоставяне. Намесата във вътрешните работи на страната ни е недопустима, тук говорим за информационна кампания, основана на страха на хората, противопоставянето и омразата между хората. Аз съм за честна кампания, в която да се противопоставят идеите, а не хората”, заяви Пламен Манушев.

„От друга страна патриотите се държат популистки  със затварянето на границата с Турция. Не знам колко могат да повлияят тези автобуси на изборния процес, но могат да повлияят на отношенията ни с една съседна държава, с която имаме интерес да сме в коректни, честни и взаимноизгодни отношения като независими държави. Рязка конфронтация не е полезна нито за България, нито за Турция”, подчерта кандидат-депутатът.

Пламен Манушев апелира: „Подкрепете ПП ГЕРБ, защото тя ви предлага реални решения за България, икономически растеж и гарантира демокрацията. С бюлетина №11 да изберем верния път за страната ни, за децата ни и за нашите внуци!”