Петър Димитров: Тревожно е, че практически няма мерки срещу кризата
Петър Димитров: Тревожно е, че практически няма мерки срещу кризата / netinfo

Тревожно е, че практически няма никакви мерки срещу кризата. Това заяви на пресконференция в Добрич бившият министър на икономиката и настоящ депутат от БСП  Петър Димитров.

За моя изненада се прилага един нескрит консерватизъм в бюджетната политика, бюджетният баланс се извежда като главна цел на икономическата политика на това правителство, заяви Димитров.

Той даде пример със САЩ, които по думите му започват да излизат първи от кризата, затова че формират огромен бюджетен дефицит, за да може да разширят търсенето и да дръпнат бизнеса напред. Ние правим обратното и на мен като икономист това ми е непонятно, посочи Петър Димитров.

Той коментира и случая с изнесения доклад на ДАНС като изрази недоумение как един човек, който разполага с документ, с който не би трябвало да разполага, може да отиде при премиера на държавата,  да му го даде и това да не предизвика съответни санкции. 

„Въпросът не е толкова към Станишев  къде е този документ. Въпросът трябва да бъде преди всичко към Алексей Петров как се е оказал този документ в него. Аз много се надявам прокуратурата да свърши  работа,  за да има яснота по този изключително важен казус", допълни депутатът.