Педагози от детска градина №17 са на посещение в Португалия
Педагози от детска градина №17 са на посещение в Португалия / Дарик Добрич

Екип на ЦДГ №17 "Първи юни" отпътува за Португалия, съобщават от детското заведение. Той ще посети град Цинфаес от 10 до 16 октомври. Там ще се проведе работна среща по проект "Когато креативността срещне фантазията на децата". От добричката градина ще присъстват директорката Валентина Русева и учителките Нора Иванова и Петя Генова. Партньорите ще гостуват в детски градини, начално и средно училище, в кметството на Цинфаес, ще посетят градовете Порто и Лисабон и ще разгледат забележителности. Страните ще си разменят материали, изработени по проекта, ще направят оценка на извършената работа и ще планират подробно предстоящите дейности и следващите работни срещи.

Проектът се осъществява по програма "Учене през целия живот" и подпрограма "Коменски". По него си партнират осем детски градини от Гърция, Португалия, Италия, Полша, Турция, Естония, Северна Ирландия и Англия. Тази учебна година работата по проекта в Добрич стартира на 25 септември с изложба в дървения град в градския парк от детски рисунки, колажи, апликации, изработени през изминалата учебна година.
По повод 26 септември - Европейски ден на езиците - в ЦДГ №17 гостуваха ученици от Езикова гимназия "Гео Милев", които разказаха приказки и изпълниха песни на различни езици.