Отличиха победителите в тазгодишния конкурс за ученически карикатури
Отличиха победителите в тазгодишния конкурс за ученически карикатури / Дарик Добрич

Известни са победителите от тазгодишния общински конкурс „Смешното в училище в карикатури". Надпреварата е ежегодна, посветена е на 1 април - Международен ден на хумора и шегата, и се организира от Младежки център "Захари Стоянов".

В конкурса с голяма активност се отличиха карикатуристите от ОУ "Хр.Ботев" с преподавател Светла Симеонова и СОУ "П.Р.Славейков" с преподавател Здравко Тошев, информират организаторите.

Изложба с най-добрите творби ще бъде експонирана на 29 март в голямото фоайе на Младежкия център. Журито бе с председател Светослав Бъчваров - художник, преподавател в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски", и членове - Николай Тодоров и Николай Бебенов.

В първа възрастова група /10-12 години/ първенец е Мартина Бенева от СОУ "П.Р.Славейков", второ място печели Серкан Мехмедали от ХГ, трето - Мариела Маринова от ОУ "Хр.Ботев", а поощрителните награди са за Траян Райковски и Томислав Василев.

Във втора възрастова група /13-15 години/ първо място е за Денислав Илиев от СОУ"Л.Каравелов", второ - Божидара Иванова от ХГ и трето - Явор Костадинов от ОУ"Хр.Ботев". Поощрения имат Гергана Желева и Божидара Цонева от ОУ"Хр.Ботев".

В трета възрастова група /16-19 години/ отличена с първа награда е Христина Станчева от гимназия "Райко Цончев". В тази категория второ и трето място не се присъждат. Поощрения получават Милена Желева от СОУ"Д.Талев" и Руслан Димов, възпитаник на Ателие"Стела и Дара".

Отличените ученици могат да получат наградите си след 1 април 2013 г. в Младежкия център.