Отбелязват Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец
Отбелязват Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец / DarikNews.bg

Световният ден на Червения кръст и Червения полумесец ще бъде отбелязан с тържество от 11 часа в Областния съвет на БЧК-Добрич. Ще бъдат наградени членове и доброволци на Добричката Червенокръстка организация, ще се откроят заслугите и приносът на отделните личности в организацията /доброволци, членове, партньори и др./ в различните направления на дейността на БЧК-Добрич, които ще разкажат своите истории за Червения кръст.

От 13 часа на площад „ Свобода“ доброволците на младежката организация ще раздават брошури и ще разясняват на младите хората как се става доброволец на БМЧК. Продължава кампанията на Младежката организация „ Дай 5!“, която има за цел да предизвика млади хора- членове , доброволци и симпатизанти да дадат своите 5 причини и 5 любими неща, които свързват с БМЧК, придържайки се към девиза на Международната федерация „Дай 5! – Моята червенокръстка история“.

На площад „Свобода доброволците от БМЧК ще се обединят в обща снимка, на която ще изобразят Червения кръст.

Званието „Заслужил деятел на БЧК” получава Любомир Сивков – председател на ОС на БЧК-Добрич. Той е ръководител на Териториално звено „Ученически отдих и спорт” в Добрич. Член е на ОС на БЧК Добрич четвърти мандат, а втори мандат е председател на областната организация. Работи усърдно за постигане целите на организацията. Със званието е удостоен и Веселин Димитров – трети мандат член на Областния съвет и управител на радио „Добруджа”.

Ето и останалите отличени:

За активна и дългогодишна червенокръстка дейност :

1. Д-р Младен Дончев – доброволец на БЧК

Д-р Дончев е анестезиолог в МБАЛ Добрич и лицензиран лектор по ПДП към ОС на БЧК. Като доброволец на БЧК и лектор по ПДП участва активно в дейностите на БЧК и има принос за положителното развитие на организацията.

2. Тодорина Господинова Петкова – член на ДЕРБАК Добрич

Тодорина Петкова е от първите членове на ДЕРБАК Добрич. Психолог по образование, активно участва във всички обучения на областно и национално ниво и учебно-тренировъчни занятия.

3. Д-р Георги Михайлов - член на ДЕРБАК Добрич

Д-р Георги Михайлов е ветеринарен лекар, един от първите членове на ДЕРБАК Добрич. Активно участва във всички дейности на ДЕРБАК.

4. Димитрина Желева – председател на Общ. организация на БЧК Крушари.

Д. Желева е директор на дирекция хуманитарни дейности в община Крушари. Втори мандат е председател на общинската организация и е с принос за развитието й.

5. Мелекбер Абил – председател на Общинска организация на БЧК Тервел.

М. Абил е медицинска сестра по професия. Дългогодишен доброволец на БЧК, трети мандат е председател на общинската организация и е с принос за развитието й.

6. Теодора Стефанова Василева – доброволец на БЧК.

Т. Стефанова е възпитател в СОУ „Н.Й.Вапцаров” гр. Генерал Тошево. Активен доброволец на БЧК и с принос за развитието на БМЧК клубовете в Генерал Тошево.

За активна доброволческа дейност в БМЧК Добрич:

1. Ивелина Тинева  - областен координатор на БМЧК Добрич,  ученичка в ЕГ «Гео Милев» 12 клас. И. Тинева благодарение на организаторските си качества е с принос за развитието на областната организация  на БМЧК.

2. Айлин Ахмедова  – доброволец на БМЧК Добрич,  ученичка в ЕГ « Гео Милев»  11 клас. Активно участва в дейностите на БМЧК.

3. Светлана Василева Дичева – доброволец на БМЧК Добрич, ученичка в 11а клас на СОУ «Димитър Талев» Добрич. Активно участва в дейностите на БМЧК.

4. Евтим Петров Иванов – доброволец на БМЧК Добрич, ученик в 12в класс на СОУ «Димитър Талев» Добрич. Активно участва в дейностите на БМЧК.

5. Айлин Айредин – доброволец на БМЧК Тервел, 11 клас в ПГТО «Дочо Михайлов» Тервел. Активно участва в дейностите на БМЧК.

6. Илис Сали – доброволец на БМЧК Тервел, 11 клас в ПГТО «Дочо Михайлов» Тервел. Активно участва в дейностите на БМЧК.

7. Кристина Валентинова Христова – доброволец на БМЧК Генерал Тошево, ученичка 12 клас в СОУ «Н.Й.Вапцаров» гр. Г. Тошево. Активно участва в дейностите на БМЧК.