От утре приемат заявления за участие в проекта Подкрепи ме
От утре приемат заявления за участие в проекта Подкрепи ме / netinfo

От утре стартира приемът на заявления за предоставяне на почасови услуги за социално включване в общността или в домашна среда по проект „Подкрепи ме" на община Добрич, съобщи зам.-кметът д-р Баева. Общата стойност на проекта е 500 000 лева, а срокът на предоставяне на социалните услуги - 18 месеца.

Дейностите са за лична помощ, социална подкрепа и социално включване, комунално- битови дейности, медицинска и психологическа подкрепа.

Кандидат-потребители на услугите, както и кандидатите за работа на длъжност "личен асистент", "социален асистент" и "домашен помощник" могат да бъдат лица с постоянен и настоящ адрес в Община град Добрич.

След подаване и разглеждане на заявленията ще бъде проведено събеседване и извършено оценяване и класиране. Мястото и графикът за провеждане интервютата ще бъдат обявени на информационното табло на сградата, в която се извършва прием на заявления, както и на електронната страница на Община Добрич.

Документи ще се приемат от 12 до 21 юли , всеки работен ден от 8.30 ч. до 12.00 ч. и от 13.00 ч. до 16.00 ч., на адрес пл. „Независимост” 7, ет. 11, офис 1105 (сградата на бившия партиен дом). Заявленията могат да бъдат получени на място или изтеглени от сайта на общината. Какви са изискванията за кандидатите вижте тук.

Сумата от 500 хил.лева ще стигне за 110 потребители, но желаещите вероятно ще бъдат около 400, затова от общината се надяват средствата да бъдат увеличени.