Балът на 2017 г. на дамски клуб "Майчина грижа"
Балът на 2017 г. на дамски клуб "Майчина грижа" / НДТ
Над 40 000 лева събраха от дамски клуб „Майчина грижа“ на традиционния си ежегоден бал, който тази година се проведе за 21-и път. 30 дами членуват понастоящем в организацията. Те посрещнаха 300 гости в ресторант в Добрич. „Отново успяхме да съберем добрите хора на Добруджа“, каза за Дарик Сабина Дукова от клуба.
 
Парите, които дамите от „Майчина грижа“ събират, са предназначени за месечни стипендии на даровити в науката, спорта и изкуството деца, които са сираци или от семейства в крайно тежко материално положение. През тази година от клуба са подпомогнали 51 деца. "Те стават част от нашето голямо семейство", разказва Дукова. "Някои получават стипендии години наред. Имаме възпитаници, които сме поели в прогимназията и ги изкласяваме до студенти. Наскоро оженихме един от тях“, споделя още тя. Месечните стипендии за ученици са на стойност 100 лева, а за студенти – 150 лева.
 
Сега започва набор на документи за материалната помощ на дамски клуб „Майчина грижа“. Кандидатстването върви около месец, след което, в навечерието на Коледа, от организацията обявяват имената на децата, които ще получават стипендии през 2018 г. и раздават първите подаръци. От клуба се надяват отново да успеят да подпомогнат поне 50 младежи. Сред децата на дамите има шампиони по спорт, шахматисти, танцьори, певци, математици и др.

Стипендии за даровити деца осигуриха и от ПП ГЕРБ в подкрепа на дейността на дамски клуб „Майчина грижа“. Председателят на парламентарната група и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и тази година учреди едногодишна стипендия за студент от Добрич. Народните представители Даниела Димитрова и Пламен Манушев предоставиха средства за стипендия за една учебна година за ученик.