От ФСГ се разграничават от тенденциозното отношение по случая с Илко Радев
От ФСГ се разграничават от тенденциозното отношение по случая с Илко Радев / dobrich.bg

Учениците и учителите от Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски" в Добрич изпратиха открито писмо с позиция по случая с бившия възпитаник на училището Илко Радев, който е обвинен в убийство, станало в масов бой в Студентски град в София на 28 февруари т.г.

В него те изразяват съпричастността си към трагедията, сполетяла семействата и близките на участниците в инцидента и заявяват, че считат за несъстоятелни каквито и да са твърдения и квалификации по отношение на участниците в драмата преди приключване на следствените действия от компетентните органи.

"Разграничаваме се от всички, които използват медийното и интернет пространството за създаване на напрежение чрез изказвания, противопоставящи големи групи от хора", пише още в обръщението на ученици и педагози. Авторите на писмото разчитат "на справедливи и компетентни решения на правораздавателните органи, за да възтържествува справедливостта, което ще спомогне за преодоляване на ненужното противопоставяне между два града и обществото като цяло".

Те призовават "държавните и обществени органи и организации, които имат задълженията и възможностите, да направят необходимите промени за въвеждане на ред и сигурност на живота в Студентски град, с цел предотвратяване на подобни трагични инциденти".