От Е.ОН отново прекъсват длъжници
От Е.ОН отново прекъсват длъжници / netinfo

От 9 февруари от Е.ОН-България започват прекъсване на електрозахранването за просрочените декемврийски сметки, чиито срок изтече на 26 януари, съобщиха от дружеството.

Временно преустановената по време на празниците практика за прекъсване на тока на длъжниците беше възобновена в началото на януари, поясняват от Е.ОН. Дружеството ще прекъсва и за просрочените ноемврийски сметки, чиито срок за плащане изтече на 29 декември, 2008 година. „Крайната мярка създава не само допълнителни разходи за компанията и клиентите, но и битови неудобства. Те могат да се избегнат при навременно плащане на текущите задължения”, обясняват от Е.ОН.

Клиентите, които все още не са погасили декемврийското си задължение, биха могли да го направят през следващата седмица, за да не рискуват да бъде прекъснат тока им.

Необходимо е стопанските клиенти да подновят съгласията си за „директен дебит” за настоящата година, за да не срещнат затруднения при заплащането на януарските си сметки, напомнят от компанията.

Другите начини за безкасово плащане са чрез платежно нареждане, чрез банкомат, чрез интернет, чрез Транскарт. За размера на своите задължения абонатите биха могли да се информират на телефон 0700 161 61, на Интернет страницата на компанията или чрез изпращане на SMS на номер 1611.