Осъдиха изкормвача от Честименско
Осъдиха изкормвача от Честименско / netinfo

Жестокият убиец от тервелското село Честименско Богомил Ангелов Йорданов получи най-тежкото наказание от Добричкия окръжен съд – доживотен затвор без право на замяна. Той бе осъден затова, че заколи и изкорми свой съселянин – 69 годишния Панайот Георгиев при грабеж от дома му.

Кървавата история се случи на 13 декември 2005-та година. 21 годишният ром Богомил Йорданов получил социалните си помощи и веднага изпил няколко бири. По–късно продължил да се налива в дома на свой съсед. Във вечерните часове решил да открадне конска амуниция от Панайот. Носел в себе си нож. Богомил влязъл в къщата и намерил конския такъм. Собственикът обаче се събудил, светнал лампата и казал на обвиняемия, че го е разпознал. Тогава Богомил Йорданов го нападнал с ножа и започнал да го коли. Нанесъл му няколко удара във врата. След това взел брадва, която открил в къщата. С нея започнал да сече падналия на земята, стенещ обитател на дома.

После разсъблякъл възрастния човек и го разпорил от корема до гърдите. Извадил вътрешностите му и ги оставил до тялото. Сърцето сложил под мишницата на едната ръка. Отрязал пениса на жертвата и го забил в земята. Отсякъл от глезена единия крак на трупа, сложил го в чувал заедно с откраднатия конски хамут и го взел със себе си. Същата нощ изкормвачът разбил селския магазин. Откраднал стоки за 667 лв., които скрил около дома си.

Обвиняемият Богомил Йорданов е направил пълни самопризнания пред съдебния състав. Той обаче не дал смислени показания защо се е гаврил с издъхналия вече възрастен мъж. Убиецът заявил в залата, че след престъплението се е прибрал у дома си и се е наспал добре. Престъпникът се е водел на отчет н Детска педагогическа стая. Осъждан е шест пъти за кражби. Младежът е слабо грамотен, боравел едва с около 100-200 думи на български език. Заради садизма и ужасяващите подробности по престъплението съдебните заседания се водеха при закрити врати.

Съдът постанови още на близките на заклания Панайот Георгиев да бъде изплатено обезщетение в размер на 60 хиляди лева.