Организират бързи срещи за празника на влюбените
Организират бързи срещи за празника на влюбените / ВУМК -Добрич

По случай празника на влюбените Свети Валентин в Добрич ще се проведат т.н. „Бързи срещи” (Speed Dating), чиято цел е запознаване с нови хора. Събитието се организира от БМЧК и Студентския съвет на Висше училище Международен колеж и ще се състои от 19 часа в сградата на колежа.

Инициативата се провежда ден преди празника на влюбените с идеята поне част от участниците да намерят човека, с когото да празнуват на 14 февруари. Организаторите очакват в „бързите срещи” да се включат между 80 и 100 души. Български и чуждестранни студенти от висшето училище вече са заявили готовност да участват в инициативата.

Участниците ще разполагат с около 5 минути, за да се опознаят, след което ще сменят своя събеседник. Подобен тип срещи са били организирани за пръв път в Израел. В началото на 21-ви век те стават известни по цял свят, като събитие, на което можеш да срещнеш партньор в живота или да създадеш ново приятелство.

По повод Деня на влюбените тази вече от 18.30 часа в Общинския младежки център ще се състои концерт под наслов "Аз те обичам" - Добрич .На сцената ще излезе хип-хоп и брейк формация "NNS CREW", изпълнители от студиото за поп-рок певци "Сарандев", от Арт център "Палитра" и клуб по спортни танци "Звезда".

Инициативите за празника на влюбените продължават и утре. Доброволци от Младежкия червен кръст ще раздават валентинки, презервативи и информационни материали за превенция на ХИВ/СПИН. Младежите ще носят със себе си табло, на което жителите на Добрич ще могат да напишат какво означава за тях любовта.