Обвиниха бивш известен боксьор за притежание на дрога
Обвиниха бивш известен боксьор за притежание на дрога / netinfo

Срещу известния от близкото минало боксьор Христо Фурнигов е повдигнато обвинение за придобиване и държане на марихуана, съобщиха от добричката прокуратура. 43-годишният бивш спортист, който вече е осъждан, се е занимавал с пласиране на дрога, разкрива разследването.

Според обвинителния акт на 28 октомври м.г., в апартамента на Фурнигов свидетел по делото е получил от него бяло пакетче с указанието да го предаде на клиенти и да прибере парите. Свидетелят се срещнал с момчета, които го чакали в беемве пред ПМГ "ИванВазов", дал пакетчето и прибрал около 20 лева. Два дни по-късно двамата потеглили с колата на Фурнигов към Варна. На връщане полицаи спрели за проверка автомобила на изхода на Добрич. Под предната лява седалка бил открит черен найлонов плик с 160,9 грама марихуана. Стойността на дрогата е 961 лева. При обиска у Фурнигов били намерени и 0,141 грама амфетамин на цена 4 лева.

Бившият боксьор не се признава за виновен. В момента е задържан под стража във варненския затвор. Ако вината му се докаже в съда, той може да получи присъда затвор от 2 до 8 години и от 5 до 20 хил.лв глоба.

През 80-те години Христо Фурнигов спечели много титли в бокса. Той е носител на Европейската купа, шампион на стария континент от 1984 година, носител на Купа „Странджа" и се класира на пето място на Олимпийските игри в Сеул през 1988 година.