Обучават администрацията на община Генерал Тошево
Обучават администрацията на община Генерал Тошево / Дарик Добрич

60 служители на община Генерал Тошево се обучават по проект за повишаване на административния капацитет, финансиран с евросредства, съобщават от общината. Курсовете посещават и кметове, кметски наместници и секретари.

Наред с трите групови обучения на тема „Повишаване на мотивацията на служителите за изграждане на организационна принадлежност и идентификация", както и курса по „Лидерски умения и екипна ефективност", проведени във Варна и Балчик, общинските експерти и специалисти взеха участие в множество семинарни занятия като: делова етика, изготвяне на финансови отчети, стратегически мениджмънт, основни производства по Административно - правен кодекс, форми на сътрудничество между администрация, граждански и бизнес организации.

До завършването на проекта предстоят двудневни и тридневни курсове по специфика на междукултурните комуникации, държавен протокол и церемониал, механизми за противодействие на корупцията при обществени поръчки, както и делови умения - участия в работни срещи, дискусии и посещения, които се водят на английски език.