Обсъждат резултатите по проект за управление на защитени местности
Обсъждат резултатите по проект за управление на защитени местности / netinfo

В Шабла ще бъдат представени резултатите от работата по проект  „Междурегионално сътрудничество за модерно управление на защитени местности и развитие на устойчив туризъм". 

Основната му цел на проекта е да допринесе за модернизиране на общинското управление на защитените местности Шабленско и Дуранкулашко езеро чрез механизмите на междурегионалното сътрудничество и прилагането на успешни  европейски практики.

В рамките на проекта са разработени съвременни планове за управление на териториите на защитените местности, които ще дадат  възможност за привличане на инвеститори и посетители.

На срещата, която започва в 11.00 часа, са поканени да присъстват представители на нестопански организации, работещи в сферата на регионалното развитие, опазване на природата и туризма, както и експерти в сферата на защитените местности, експерти от общинска администрация, общински съветници, граждани и фирми от Шабла.

Проектът, на стойност над 260 хил. лева, е осъществен с партньорството на област  Вастра Гьотланд - Швеция, където през последните години е реализиран подобен проект за  възстановяване на езерото Хорнборг.