След бурята през почивните дни обстановката в област Добрич се нормализира. Почистени са всички пътища от републиканската пътна мрежа и няма въведени ограничения за движение, информират от Областната администрация по данни на Областно пътно управление - Добрич. 

Продължава на терен работа на екипи на енергодоставчика, тъй като все още има населени места без ток. С нарушено електрозахранване в областта са селата Каблешково, Главанци, Градница, Кладенци, Професор Златарски, Честименско и Полковник Дяково. Възстановено е електрозахранването на селата Добрин, Благовец и Соколник, допълват от администрацията. 

Възстановиха движението по пътя Варна - Добрич за всички автомобили

Възстановено е и водоподаването в областта като цяло. Все още не работи помпена станция „Телериг“, която няма електрозахранване, поради изгорели мотори на помпите. Без вода са все още селата Телериг, Бакалово, Зимница. Екипи на ВиК - Добрич работят по отстраняване на аварията и в рамките на деня се очаква водоподаването към населените места да бъде възстановено.

От общините в областта няма подадени сигнали за проблеми по населени места. 

Припомня ме, че поради тежката метеорологична обстановка в Североизточна България в събота десетки села в област Добрич останаха без електрозахранване и водоподаване. За ден останаха затворени и някои от пътните артерии, свързващи областта със съседните области. 
Павлина Живкова/БТА