Обществена дискусия организират протестиращите в Добрич
Обществена дискусия организират протестиращите в Добрич / Дарик Добрич - архив

Обществена дискусия на тема „Какво може да се направи на местно и национално ниво за премахване на безработицата, повишаване на заплащането на труда и повишаване на пенсиите” организира Координационната група на протестите в Добрич, създадена към "Националната гражданска инициатива за обществен контрол". Началото е от 18.00 часа в голямата концертна зала на читалище „Йордан Йовков”.

Междувременно от Националната гражданската инициатива за обществен контрол в Добрич обявиха, че не са внасяли девет  искания в община Добрич. „Някой е злоупотребил с името на тази инициатива. Паралелно с националните каузи  до този момент от Гражданската инициатива в Добрич сме отправили въпроси  към ВиК и  конкретни предложения за намаление на цената на водата. Има и предложение към община Добрич за намаление на такса смет, което бе обявено на протеста и предстои  внесянето му. Искането от последния протест е за разкриване на всички концесии и приватизации на територията на област Добрич за последните 23 години, за пореден път бяха изяснени и конкретните предложения за промяна на изборния кодекс, с които да се гарантира ,че изборите няма да бъдат фалшифицирани”, уточняват от инициативата.

Основната цел на тази гражданска инициатива е борба с монополите, връщане на природните ресурси в ръцете на държавата, смяна на статуквото, създаване на национална програма с най-важните приоритети на България и морален коректив на властта с цел премахване на безработицата и драстично повишаване на заплатите и пенсиите, припомнят нейните активисти. 

„Национална гражданска инициатива за обществен контрол”, категорично се дистанцира от евтини медийни сензации и опити за предизборна манипулация с цел да бъде продължен 23-годишния период на грабеж и разруха на държавата с нови 4 години от старите муцуни чрез  нови лица. Добрич остава единен, въпреки желанието и многобройните опити на деструктивни сили да потушат бунта на народа” – се казва в изявление до медиите от организаторите на протестите.