Обявиха конкурс Създай бъдещия облик на своето населено място”
Обявиха конкурс Създай бъдещия облик на своето населено място” / Дарик Добрич

В периода от 1 до 30 април, на територията на Добричка област бласт ще се проведе конкурс за най-добра бъдеща визия на всяко населено място региона. Конкурсът се организира от Областния информационен център и ще премине под наслов "Създай бъдещия облик на своето населено място”. Идеите могат да бъдат представяни под формата на рисунка, скулптура, макети от картон, пясък или др.

Конкурсът е част от националната кампания "Да създадем заедно България 2020", която мрежата от 28 центрове за популяризиране на кохезионната политика на ЕС и съществуващите възможности в България изпълнява.

В надпреварата могат да участват жители от цялата Област. Инициативата има за цел да даде възможност както на по-млади, така и на по-възрастни да пресъздадат и представят бъдещият облик на своя роден град, по начин, по който биха искали той да изглежда до 2020 година.

Творбите ще се приемат до 30 април на адрес:ул.„България №12“ в Информационния  център на община Добрич.

Жури от специалисти в областта на изобразителното изкуство ще оцени творбите, а най-оригиналните ще бъдат изложени в Художествена галерия - Добрич в дните от 4 до 8 май. За отличниците в конкурса ще има атрактивни награди, които екипът на центъра ще раздаде на 9 май – по време на заключителния концерт на открито в областния град Добрич.

Националната инициативата "Да създадем заедно България 2020" има за цел да популяризира новите оперативни програми за периода 2014-2020г. и да насърчи  потенциалните бенефициенти да кандидатстват с проекти.