Община Добрич
Община Добрич / Дарик Добрич
От утре тече двумесечен срок за участие в надпреварата
Конкурс за лого на Добрич предстои да бъде обявен от общината. „От утре започва да тече двумесечен срок, в който всички кандидати могат за заявят своето участие” – съобщи зам.-кметът Росица Йорданова. Тя припомни, че преди време бе избран слоган на града, който гласи „ Добрич – златен сноп от векове”, а за да бъде общината утвърдена туристическа дестинация, следва да има и свой визуален знак – лого.  На свое заседание

Консултативният съвет по туризъм е обсъдил проекта и конкурсната програма за избор на лого. Според  регламента право на участие в конкурса  имат дизайнери, художници, физически и юридически лица, както и непълнолетни лица чрез своите родители. Няма да бъдат допуснати  в надпреварата  общински служители, както и членове на журито и на комисията по организацията на конкурса. 

Самият конкурс ще е анонимен, а проектните предложения ще бъдат оценявани от 7-членно жури, в което ще бъдат поканени и външни участници-екперти. Окончателните резултати са очакват в средата на декември, обяви още Йорданова.

С подробностите за участие в конкурса интересуващите се могат да се запознаят  на сайта на община Добрич.