Няма заледени пътища в Добричко
Няма заледени пътища в Добричко / Дарик Добрич

Влажни са пътищата в Добричко, няма заледени участъци, няма затворени трасета. Това съобщиха от Областно пътно управление.

Първи сняг за тази зима валя в Добричко. Времето е облачно. Температурите в региона варират от 0 до 4 градуса. Вятърът ще се задържи от север, до умерен през деня. Снеговалежите спират. Очаква се минималните градуси да спаднат още - до минус 5 градуса, но утре ще бъде слънчево. Максималните ще бъдат около 0-2 градуса в следващите два дни.

Жълт код за опасно време е в сила за всички области на страната. За силен вятър предупреждават в 9 области в източната част. Предупреждение в жълто заради валежи от сняг има за всички области, с изключение на Варна и Бургас. В останалите 26 области ще вали сняг и ще се образува тънка и неравномерна снежна покривка.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд и сняг. Вятърът ще бъде умерен и временно силен от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 3-4 градуса, на морската вода - 10-11. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.