Ново мобилно приложение ще рекламира забележителностите в областта
Ново мобилно приложение ще рекламира забележителностите в областта / netinfo

Ново мобилно приложение за андроид и iPhone ще предоставя информация за забележителностите в общините в Добричка област, както и оферти на местния бизнес, стана ясно днес. Интерактивната платформа iLove Dobrich е част от международната инициатива iLove на английската технологична компания Horizon Software Solutions и беше представена в общината от Веселин Василев от българския офис.

Иновацията стартира пилотно в три области - Варна, Бургас и Добрич. Тя ще обедини усилията на общините, фирмите, гражданите и туристите, с цел подобряване качеството на предлаганите услуги. Приложението ще бъде интерактивният гид на Добричка област и ще показва всичко интересно около нас. Кметът Йордан Йорданов сподели, че преди 5-6 години е виждал такава система в Ню Йорк, но по-слабо развита.

Апликацията тежи около 20 МВ, а официалното й представяне ще се състои за празника на Добрич 25 септември. Тя ще предлага информация за архитектурни, исторически и културни забележителности, ще предоставя възможност за изготвяне на оферти за предстоящи събития, ще поддържа елемент на бонус точки и отстъпки, а на бизнеса ще бъдат предложени месечни абонаменти за промотиране на продукти и услуги онлайн. Включена е допълнителна услуга за информация в случайи на бедствия и аварии.

В първия етап при стартирането на инициативата в област Добрич са включени около 30 обекта – музеи, църкви, зоопаркът, гр.парк и др. Обектите, които са част от проекта, ще имат обозначение под формата на информационни табели iLove Dobrich.

Приложението е напълно безплатно, като на сайта на община Добрич ще има линк към него. Всички общини в областта са заявили желание да се включат в системата.