НАТФИЗ гостува в Добрич със спектакъл и студентски консултации
НАТФИЗ гостува в Добрич със спектакъл и студентски консултации / Дарик Добрич

Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) "Кр. Сарафов" гостува в Добрич. Градът е част от националното турне на кампания за популяризиране на професионалното образование в България и превантивното овладяване на интелектуалната миграция на младите българи с наслов „Учи в България, завладей света!".

Преподаватели и възпитаници на Академията ще посетят 12 града в страната: Благоевград, Димитровград, Хасково, Кърджали, Смолян, Добрич, Шумен, Търговище, Русе, Стара Загора, Сливен и Кюстендил. Ще бъдат представени дипломни спектакли и филми на студенти. Водещи преподаватели ще запознаят младежите със специалностите, условията на европейска мобилност, подготовката и реда за кандидатстване през учебната 2016/2017 година в НАТФИЗ.

На 15 март от 19.00 часа в камерна зала на Драматичен театър „Йордан Йовков", класът на проф. Снежина Танковска - студенти от трети курс Актьорство за драматичен театър, ще представи спектакъла „Любов и информация" от Керил Чърчил, който се поставя за първи път в България.

На следващия ден, 16 март, между 9.00 и 12.00 часа, на същото място, преподаватели от всички специалности на НАТФИЗ, ще се срещнат с бъдещи студенти и всички любопитни към тяхната работа.

НАТФИЗ гостува в Добрич със спектакъл и студентски консултации
netinfo