Настимир Ананиев (в средата)
Настимир Ананиев (в средата) / Дарик Добрич, архив
Коалиция "Реформаторски блок" регистрира своята листа за Добричко. Водач е Настимир Ананиев. На втора позиция е  Ангел Ангелов (Глас народен); трета -  Силвия Колева (Движение "България на гражданите"); четвърти - Нивелин Радичков - общински съветник (ДБГ); на пето място е Александра Кирова; на шесто - Георги Друмев; на седмо - Пламен Парушев; на осмо - Явор Милушев; на девето - Надежда Кирова и на десето - Драгостина Колева. 

Настимир Ананиев е роден на 17.07.1975 г. в София. Завършил е икономика, владее руски и английски език. Депутат в 43-ото НС, избран от 23-и МИР София.
Той е досегашен председател на Транспортната комисия в 43-то Народно събрание, с богата законодателна дейност в областта на пътната безопасност и затягането на санкциите за нарушителите по пътищата.

Ананиев е запознат с проблемите на Добрич, тъй като няколко пъти като депутат и председател на Транспортната комисия е правил приемни в общината. „Движение България на гражданите” има кмет на Добрич и беше редно водаческото място в листата да е на ДБГ като част от Реформаторския блок", каза Ананиев при  регистрацията в РИК - Добрич. Той подчерта, че 40% от кандидатите на РБ в добричката листа са жени, което е последователна политика на ДБГ и не скри, че очаква висок резултат на РБ в многомандатния район. Ананиев припомни, че е участвал активно и в кампанията на кмета Йордан Йорданов, който е най-младият кмет от РБ в страната.