Намериха череп и кости в изоставен кладенец
Намериха череп и кости в изоставен кладенец / Дарик Нюз - архив

Човешки череп и кости намериха полицаи в изоставен кладенец между Генералтошевските села Сираково и Великово. Находката е открита на 8 юли. Извършен е оглед по реда на НПК и е образувано досъдебно производство.

Предстои назначаване и изготвяне на съдебно-медицински експертизи за установяване пола на човешкия скелет, времето, условията и причините, довели до смъртта на лицето. Чрез ДНК анализ ще бъде уточнена самоличността на  жертвата. Експертизите ще бъдат изготвени от експерти от Научно изследователския институт по криминология и криминалистика при МВР.

Установяването на местонахождението на безследно изчезналите лица на територията на област Добрич е основен приоритет в работата на Областната дирекция на полицията, информират от ведомството. В момента в Областна дирекция на МВР Добрич се разследват 23 случая на безследно изчезнали лица, сред които и такива с прощални писма, на възрастни или хора с психически разстройства. От 1998 година са в неизвестност 7 млади момчета и момичета, за които не се знае нищо.

От началото на март месец тази година се проверяват всички кладенци в областта, като за целта са сформирани съвместни екипи от полицаи, пожарникари и служители на Гражданска защита.

От пресцентъра на полицията припомнят, че в средата на юни в изоставен кладенец край село Божурово бяха намерени кости от скелет, без череп. В следствие на изготвените съдебно-медицински експертизи се установи, че намерените кости са животински, но с големи размери и сходни на човешките. Предстои материалите по делото да бъдат изпратени на прокуратурата със заключително мнение за прекратяване на наказателното производство.