Конкурс "Сарандев"
Конкурс "Сарандев" / Младежки център
За поредна година Община град Добрич и Младежки център организират Европейски младежки поп-рок конкурс "Сарандев", доказал се като един от най-авторитетните музикални форуми. Конкурсът дава възможност за изява на талантливи млади поп изпълнители от страната и чужбина.

В XXVIII Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ могат да вземат участие млади певци – индивидуални изпълнители от 11 до 30 годишна възраст, разпределени в три възрастови групи: първа – от 11 до 14 години; втора – от 15 до 18 години и трета група – от 19 до 30 години. Възрастта се определя към 31 декември 2019 г.

Приемат се заявки за участие придружени с демозаписи и се определят допуснатите до втория етап на конкурса, който се провежда в Добрич. Срокът за подаване на заявки и демозаписи е 17 април 2019 г. на e-mail: omc.dobrich@gmail.com или на адрес: гр. Добрич – 9300, пл. „Стария орех”№1, П.К.15.
 
Демозаписите трябва да включват до две песни във формат WAV, MP3, MP4, MPG, AVI. Може да се изпрати и линк към видео с изпълнение. Желателно е една от песните да е на роден език. Не е задължително песните, с които се представя участникът в първия етап да са тези, които ще са за конкурсното изпълнение. Селекционна комисия прослушва демозаписите и допуска до участие във втория етап на конкурса. Допуснатите ще бъдат уведомени по електронна поща до 25 април 2019 г.
 
Наградният фонд е 5 000 лв. Голямата награда е 1000 лева, авторска статуетка и грамота.