/ Снимка: Дарик Добрич
Министерството на регионалното развитие и благоустройството одобри искането на община Шабла за финансиране на брегоукрепителни дейности на част от крайбрежната ивица.  Средствата в размер на 2 061 900 лв се насочват към два обекта, съобщиха от общината.

Първите 100 метра от естакадата при нос Шабла вече са възстановени

За обект  „Брегоукрепване в района на къмпинг „Добруджа“ – Шабла са разчетени 1 891 900 лв. Заради собствеността на територията, в която ще се  изграждат брегоукрепителните съоръжения, министерството ще изготви споразумение за трансфер с община Шабла. Този акт ще се предшества от промяна на кадастралната карта и кадастралните регистри на град Шабла, съставяне на актове за държавна собственост от областния управител на област Добрич и други действия, за да може община Шабла да придобие права на възложител по смисъла на Закона за устройство на територията.

Вторият обект,  включен в разпределението на средствата от регионалното министерството, е „Брегоукрепване в района на с. Крапец“.  Трансферната сума от 170 000 лв. се предоставя на община Шабла за изработване на инвестиционен проект.