/ Dariknews.bg, архив
Кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров подписа споразумение за изпълнение на стратегията на Сдружение „Местна инициативна група Балчик – Генерал Тошево“. През следващите години малкият и среден бизнес в двете съседни добруджански общини, неправителственият сектор, както и самите администрации ще имат възможност да получат безвъзмездно финансиране в размер на близо 6,4 млн.лева от многофондовата стратегия за развитие.

Те ще могат да кандидатстват пред МИГ-а с проектни предложения по Програмата за развитие на селските райони и Оперативните програми „Иновации и конкурентноспособност“ и „Развитие на човешките ресурси“.

„Местна инициативна група Балчик – Генерал Тошево“ (МИГ) бе създадена през 2016 г. като резултат от ползотворен междуобщинкси диалог, основана на характерните потребности и потенциал на двете общини, както и на визията им за развитие на района със съответните приоритетни дейности. Тя ще трябва да управлява финансирането, да оценява проектните идеи и да осъществява надзора по изпълнението им.