Медицинският център в Тервел - с ново оборудване и нов шеф
Медицинският център в Тервел - с ново оборудване и нов шеф / Дарик Добрич, архив

Д-р Катя Ганова е новият директор на Медицинския център в Тервел, съобщават от добруджанската община. Тя е заела поста в началото на 2014 година. Ганова е позната на добруджанци като зам.-областен управител при управлението на ГЕРБ. Тя е специалист рентгенолог, който работи успешно за изследване на млечните жлези, посочват от община Тервел и информират, че Медицинският център в града вече разполага с нов мамограф. Апаратът се очаква да получи лиценз за работа в края на месец февруари.

В лечебното заведение започнаха монтажните работи на нови рентгенови уредби. Рентгеновият сектор е новоизграден чрез преустройство на бившия административен блок на болницата. Разположението му е съобразено с необходимостта от достъпност и удобство за гражданите - в непосредствена близост до входа на лечебното заведение, към който е изградена рампа. Разрешението за монтаж на уредите е издадено от Агенция за ядрено регулиране. След като се изпълни монтажа и замерванията, ще се пристъпи към лицензиране на оборудването.

Текат довършителните работи и обзавеждането и на останалите кабинети в обновения център. Подготвят се за започване на работа кабинети по акушерство и гинекология, кардиология, неврология, ендокринология, вътрешни болести, физиотерапия. Центърът разполага и с лаборатория. Осигурен е сграден фонд за бъдещо разширяване на направленията педиатрия и хирургия.