Мариян Жечев: В работата на община Шабла ще има приемственост
Мариян Жечев: В работата на община Шабла ще има приемственост / Дарик Добрич

В работата на община Шабла ще има приемственост, коментира пред Дарик новоизбраният кмет Мариян Жечев. Той беше кандидат на ГЕРБ и спечели балотажа в крайморската община срещу досегашния кмет проф. Райна Бърдарева, която беше издигната от „Движение за социален хуманизъм”. На първия тур на изборите Жечев беше втори по резултат, но успя да обърне вота и в крайна сметка спечели кметския пост в Шабла.

Получих много сериозна подкрепа от кандидатите, които не успяха на първи тур и в седмицата преди балотажа убедихме още хора да гласуват за нас, коментира резултатите Жечев.

"Занапред най-важното е да инвестираме в хората, в техния бизнес, в това те да имат работа, за да остават в Шабла. Отрицателната демография е най-големият ни проблем, защото вече сме под 5000 души въпреки огромния ресурс, с който разполага общината – природен, географски, административен и човешки", коментира Жечев. Той подчерта, че трябва да се създават добри условия за бизнес. По думите му не е чак толкова важно колко пари усвоява общината от европейските фондове, а как тези средства помагат на бизнеса.

Мариян Жечев работи в общинската администрация на Шабла от 1999 година насам, а в последния мандат беше зам.-кмет по финанси. Той обяви, че ще запази всички добри практики и традиции в общината, че не смята да прави големи промени в администрацията и че все още обмисля дали да работи с един или с двама зам.-кметове.