Мария Капон: Сегашното управление няма да повиши качеството на живот
Мария Капон: Сегашното управление няма да повиши качеството на живот / ЕНП

Настоящото управление на България няма да повиши качеството на живот. Това заяви в Добрич Мария Капон - председател на Единната народна партия. Заедно с националния координатор Валентина Василева-Филаделфефс тя прави обиколка из страната, която ще продължи със Силистра, Варна, Бургас и Велико Търново до края на седмицата. Капон подчерта, че в това управление всички са на трапезата и няма реална опозиция. Част от задкулисните уговорки се виждат понякога при гласуването в НС.

Единната народна партия като извънпарламентарна опозиция ще продължава да налага своите виждания за просперитет на България, заяви Мария Капон и каза, че виждат бъдещето в развитие на интелигентна икономика и образование, като се осъществи връзката между ученето и бизнеса. Тя смята, че има талантливи фирми, които работят само за износ, защото нямат шанс да се вредят за обществени поръчки у нас и не шумят около дейността си.

Според Мария Капон назначението на Борис Вангелов от Патриотичния фронт за шеф на Агенцията за българите в чужбина показва, че въпреки първоначалната им позиция и те са се полакомили да вземат постове във властта. "Надявам се да не преживеем още един срам, който да повлияе на имиджа на страната ни ", каза Капон.

„За нас от ЕНП и лично за мен при обиколката ни из страната, е много смущаващо, а на моменти срамно да виждам настървението, с което Реформаторският блок уволнява до ниво чистачка и назначава масово свои кадри", каза националният координатор на ЕНП Валентина Василева. По думите й този тип поведение, напомня най-добрите комунистически практики. „За нас е неразбираемо да слагаш знак за равенство между думата реформа и елементарни кадрови смени. От такова поведение ще загубят всички, които изповядват десни политически ценности", каза още Валентина Василева.

В Добрич ЕНП е провела събрание, на което за общински председател е избран кап. Ради Радев.