Културен афиш
Културен афиш / netinfo

Духов оркестър Добрич ще поднесе концерт по повод Деня на Независимостта - в 11.30 ч. в градски парк „Св.Георги". Изяви съставът ще има във всички празнични дни - на същото място и в същия час.

София филм фест продължава в кино-клуб „Икар" в Добрич. Във втория ден на фестивала са предвидени четири прожекции.
Късометражни филми ще бъдат показани от 16.00 ч.. Четирите ленти са копродукции на Германия и Сърбия, Германия-Румъния, Босна и Херцеговина-Хърватска и България-Германия. Продължителността им е по 25 минути. Българският филм е със заглавие „Втори дубъл". Режисьор е Надежда Косева, продуцент Стефан Китанов. Сценарият е създаден в съавторство с писателя Георги Господинов.
Още една българска продукция ще могат да видят любителите на киното в Добрич. Документалният филм „Манчестър Юнайтед от Свищов" ще бъде показан от 18.00 ч.. Негов сценарист и режисьор е актьорът и композитор Стефан Вълдобрев. Той разказва за мечтата на един човек да носи името на любимия си футболен отбор.
Турско-германската продукция „Мед" представя София филм фест в 19.30 ч.. Той е част от трилогия и разказва за преживяванията на 6-годишния Юсуф, чийто баща е пчелар, който един ден изчезва в гората. Режисьор е Семих Капланоглу.
Последното заглавие за днес е „Тройка" на немския режисьор Том Тиквер, познат от филма „Бягай, Лола". В „Тройка" е показана любовта между двама мъже и една жена и борбата на едно поколение да влезе в обществения калъп, който му налагат.

Фотоизложбата "Конете" на Димитър Христов (54ka.org) ще бъде открита в 18.30 часа в хотел "Вила ди Полета" в Добрич. Тя представя 20 снимки, изобразяващи красивите животни. Своите фотографии Димитър Христов е издал и в албум, включващ литературни произведения, посветени на конете и отношенията на хората с тях. Изложбата ще може да бъде разгледани до края на месец октомври.
Димитър Христов е син е на добричкия художник Христо Господинов. Завършил е Националната художествена академия. Работи като графичен и уебдизайнер.