"Страх" на ДКТ Стара Загора
"Страх" на ДКТ Стара Загора / netinfo

Представлението "Страх" на Държавен куклен театър - Стара Загора гостува в Добрич. То ще се представи в 19.00 часа в голямата зала на Драматичен театър "Йордан Йовков".

„Страх” е отличен с три награди "Икар" 2015 - за най-добър куклен спектакъл; майсторско техническо осъществяване и за авторска музика на Христо Намлиев.

Текстът на представлението е дело на Ина Божидарова и Веселка Кунчева, която е и режисьор на "Страх". Кунчева е талантлива млада българска артистка, която поставя в Пловдив, София и други сцени. Известни са нейните адаптации на "Дама Пика" от Пушкин и "Последното изкушение" по Казандзакис.
Сценографията и куклите в "Страх" са дело на Мариета Голомехова; музиката е на Христо Намлиев; хореография: Явор Кунчев; дизайн на осветлението: Томаш Моравек и Катарина Дурикова. Участват актьорите Георги Спасов, Калоян Георгиев, Дарин Димитров, Ваня Камянска, Елица Стоянова, Станислав Матев, Таня Георгиева, Кирил Антонов, Любен Чанев, Деница Янакиева

„В „Страх" се разглежда историята на един човек, който е принуден да се върне назад в миналото си и да анализира изживения си живот. Това е спектакъл за страховете в нас. За това как можем, но не можем да се справим с тях. Спектакъл за срещата между детството, зрелостта и старостта. И дали е възможно да изживеем живота си по друг начин… „Страх“ е спектакъл за това, което се опитваме да преодолеем, но не преодоляваме... За това, което можем да бъдем, но не успяваме... За това, което искаме да бъдем, но не сме…”, казва режисьорът Веселка Кунчева.