Добруджа 07 победи Нефтохимик
Добруджа 07 победи Нефтохимик / bgvolleyball.com

Тимът на Добруджа 07 (Добрич) постигна осми успех в Суперлигата, след като надигра категорично за втори път този сезон Нефтохимик 2010 (Бургас) с 3:0 (25:20, 25:17, 25:23) в мач от 12-и кръг, изигран в зала "Добротица", съобщава BGvolleyball.com

Украинският посрещач Игор Антонюк не игра поради контузия. Дебют за домакините направи новото попълнение Давиде Ковач, който го замести. 

Добруджа 07 не успя да надиграе Нефтохимик на полуфиналите в турнира за Купата

Момчетата на Пламен Христов доминираха през по-голямата част от срещата. Единствено в третата част двата тима бяха равностойни, а в края на гейма шампионите излязоха напред при 22:18. Впоследствие Добруджа направи обрат и се поздрави с чиста победа. 

Така Добруджа заема третата позиция с 26 точки (8 успеха, 4 загуби), Нефтохимик е на пето място с 21 точки (7 победи, 5 загуби)

В следващия кръг добричлии гостуват на ЦСКА, като мачът е на 25 януари (петък). Бургазлии пък срещат Марек Юнион-Ивкони. 

Ето какво каза треньорът на Добруджа Пламен Христов  след успеха:

„Поздравявам момчетата за победата. За втори път успяхме да надиграем Нефтохимик, този път пред наша публика и да зарадваме верните ни фенове. Разликата в мача беше началния удар. Ние успяхме да изпълняваме добър сервис, с който затруднихме максимално посрещането на съперника.

„Всички играха с огромно желание и се вложиха максимално. Особено в ситуация, в която едната ни четворка – Игор Антанюк бе извън строя поради травма. Той се контузи глезена си по време на контрола с Черно море преди няколко дни и се налага почивка. За съжаление в следващите два мача няма да може да играе. Дебют направи новото ни попълнение – младия Давиде Ковач. То се представи добре, като очакваме до края на сезона да разгърне напълно своите възможности“.

 

bgvolleyball.com