СК Простор
СК Простор / Дарик Добрич
Световният ден на предизвикателството ще бъде отбелязан в Добрич с пешеходен тур, съобщават от Общината. Те са организатори на проявата, съвместно с предприятие „Спортни имоти“. Началото на събитието е в 10.00 часа, пред зала "Добротица". Участниците ще изминат маршрут за пешеходен туризъм по алеите на Спортен комплекс „Простор“, достъпен за всички, независимо от пол и възраст. Инициативата няма състезателен характер, а цели в този ден всички да се включат в спортно занимание или конкретна физическа активност поне 15 минути без прекъсване.

За участниците в спортния празник, в който няма да има победители, е предвидена томбола, в която с предварително попълнен талон може всеки да спечели една от 80-те награди - тениски и спортни пособия, осигурени от Българска асоциация „Спорт за всички“ и Община Добрич. Вече над 400 ученици и преподаватели са заявили, че ще се включат в спортния празник, информираха от Дирекция "Хуманитарни дейности".

Световният ден на предизвикателството е най-голямата проява от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички“ /ТАФИСА/, която се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 100 страни на всички континенти. В България събитието е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР“ на Българска асоциация „Спорт за всички“ и е посветено на 17 май – Ден на българския спорт.