/ netinfo

Съвместната кампания на Община Добрич, Добруджански хляб” АД и фондация “Искам бебе” – „Зрънце живот“ вече се радва на първото родено бебе. Малката Габриела е родена на 4 декември 2018 г. в семейството на Златко и Красимира Жеркови-

Националната кампания за двойки с репродуктивни проблеми стартира на 7 октомври 2016 година. Инициатор бе кметът на Добрич Йордан Йорданов, който обедини усилията на „Добруджански хляб“ АД и екипа на фондация „Искам бебе” с цел финансово подпомагане на двойки и активна кампания, която да промотира здравословния начин на живот и възможностите за справяне с репродуктивните проблеми.

Пет семейства ще получат средства за ин витро процедури от кампанията "Зрънце живот"

Средствата за кампанията се осигуриха от продажбата на пълнозърнести хлябове, които бяха отбелязани със специален стикер и се продаваха в хранителни вериги в цялата страна.

Общата сума, събрана от кампанията, бе 20 000 лв., като с нея бяха подпомогнати 5 двойки. Те бяха изтеглени чрез жребий в присъствието на нотариус и получиха финансиране в размер на 4 000 лв. за осъществяване на ин витро процедури.

Средства получиха една двойка от Добрич, две от София, една от Раднево и една от Габрово. Бяха изтеглени и три резервни двойки - от София, Несебър и Кърджали.