Калиакра Рок Фест '09 - с най-голяма сцена досега
Калиакра Рок Фест '09 - с най-голяма сцена досега / netinfo

Най-голямата сцена на Балканския полуостров ще бъде построена специално за тазгодишния Калиакра Рок фест от 1 до 3 юли в Каварна, съобщават организаторите от Жокер медиа. MOTLEY CRUE, SCORPIONS и DREAM THEATER ще имат възможност да се развихрят на площ от 26х16 метра, а височината на съоръжението ще бъде цели 18 метра. Това са изискванията на класните банди. Сцената ще бъде най-голямата в историята на Калиакра Рок фест до момента.

Стартът на Четвъртото издание на феста ще бъде даден на 1 юли от MOTLEY CRUE, които пристигат с огромно количеството пиротехника - половин тир. Тази година CRUE FEST 2 ще продължи с още по-голяма сила, защото турнето на глем рокерите e посветено на 20-ата годишнина от излизането на легендарния албум на MOTLEY CRUE  - Dr.Feelgood. Европейската част от тура започва утре вечер от Москва, където легендарната четворка - Vince Neil /вокали/, Mick Mars /китара/, Nikki Sixx /бас/ и Tommy Lee /ударни/ ще взриви най-престижната Московска зала Club B1. Концертът след месец в Каварна ще бъде последният за Европа, преди бандата да се отправи на Американска обиколка.

Преди тях на 1 юли на сцената ще стъпи сексапилната Lauren Harris и нейната банда. На 2 юли ни очаква изцяло немска рок вечер с легендите SCORPIONS, подкрепени от Blind Guardian и Edguy. На финалa ще се срещнем с DREAM THEATER, а непосредствено преди тях ще се разпишат и Cynic.

И тази година един от притежателите на тридневен билет за Калиакра Рок Фест 09, ще има уникалния шанс да спечели най-рокерската награда - чисто нов мотор Harley Davidson. Късметлията ще бъде изтеглен след приключване на фестивала лично от кмета на Каварна Цонко Цонев. Билетите за фестивала са в продажба в Билетния център на НДК, мрежата на Ticketstream.bg и Eventim.bg с цена: за тридневен билет - 100, за еднодневен билет - 55 лева.