Гео Милеви празници в Езиковата гимназия 
Гео Милеви празници в Езиковата гимназия  / Дарик Добрич
Носители на учредената от Общинския съвет на Добрич стипендия „Йордан Парушев” тази година са Александър Игнатов и Мартин Димитров. Те са дванадесетокласници от английска паралелка в ЕГ”Гео Милев”, съобщи директорът на училището Милена Иванова. Стипендията се дава на изявени ученици вече 10 години, а решението се взема от  педагогическия съвет на гимназията.

В момента текат Гео Милевите празници, с които учебното заведение чества патрона си. Изложбата на талантливите художнички Яна Стоянова, Неда Колева, Благовеста Нейчева, Стела Николаева и Анастасия Желева, с  ръководител Олга Иванова, е едно от събитията в програмата, преминало на много високо ниво.

Приключи традиционният конкурс за художествен превод. Първото място по френски език спечели Гергана Петрова, по английски - Христина Колева и Яница Стефанова, по руски  - Мария Георгиева и по немски - Василена Иванова и Петя Иванова. В този конкурс, който се провежда от над четири десетилетия насам, обикновено участват 30-40 от най-добрите в превода ученици.

Победителки в конкурса за поезия и проза на името на Гео Милев станаха Адриана Печанска и Яна Стоянова.