Изнасилвачи от Стожер ще бъдат съдени
Изнасилвачи от Стожер ще бъдат съдени / netinfo
Районна прокуратура Добрич е внесла обвинителен акт за изнасилване срещу трима мъже от село Стожер. Обвиняеми са Станислав Алеков Василев на 22 години, Станчо Димитров Станев на 30 години и Георги Иванов Георгиев на 25 години.

Деянието е извършено през 2002-ра година, когато единият от обвиняемите Станислав Василев е бил непълнолетен, а пострадалото момиче, също от Стожер, е било малолетно.

От 2001-ва година пострадалата е поддържала приятелски отношения със Станислав, които решила да прекрати през юни 2002-ра.

Няколко месеца по-късно, в края на септември, момичето било пред дома си. Около 9 и половина вечерта с автомобил пристигнал обвиняемият Станислав Василев и насила я качил в колата си.Откарал я в покрайнините на селото, където пак с кола пристигнали и другите двама обвиняеми.Там осъществили полов акт с пострадалата, като употребили сила и заплахи.

Двама от изнасилвачите ги заплашва наказание от 3 до 15 години лишаване от свобода. До 5 години може да получи Станислав Василев, тъй като по време на деянието е бил непълнолетен. Срещу него обаче е повдигнато още едно обвинение за това, че насила е качил момичето в колата си, което се определя като противозаконно лишаване от свобода. По второто обвинение Станислав може да получи до 3 години затвор.