/ Дарик Добрич, архив
Изборният ден в Добричко започна нормално, всички секции са отворили навреме, информираха за Дарик от РИК. Няма подадени жалби и сигнали днес и вчера, в деня за размисъл. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ е протекла спокойно и без инциденти, съобщиха от Областната дирекция на МВР.
 
Общо 316 служители на Дирекцията са ангажирани в охрана на изборните помещения, в това число 105 пожарникари, 17 служители на Гранична полиция и 9 разследващи полицаи. За опазване на обществения ред са командировани допълнително 20 служители от Зонално жандармерийско поделение Варна.
 
В Дирекция „БДС” в ОД МВР Добрич и в днешния ден се издават удостоверения на граждани, изгубили, повредели личните си карти,  за да могат да упражнят правото си на глас
           
От полицията напомнят, че в изборното помещение не се допускат лица с поведение, накърняващо добрите нрави, въоръжени и носещи опасни за живота и здравето на гражданите предмети. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Забранява се изнасянето на избирателните кутии, избирателните списъци и бюлетините извън изборното помещение след приемането им от секционната избирателна комисия в предизборния ден, по време на гласуването и преброяването на гласовете и предпочитанията (преференциите). Забранява се изнасянето на бюлетини от избиратели извън изборното помещение. Служителите на реда се намесват само по искане на членовете на секционната избирателна комисия.