Хореографът Александър Александров отбелязва 50 години на сцената с концерт
Хореографът Александър Александров отбелязва 50 години на сцената с концерт / Дарик Добрич

Хореографът и почетен гражданин на Добрич Александър Александров ще отбележи с тържествен концерт своята 70-годишнина и половин век на сцената. Събитието е на 29 октомври, събота, от 18.30 ч. в залата на Драматичния театър. Концертът е с наслов „В жаравата на танца“.

Александров е главен художествен ръководител и хореограф на Фолклорен танцов ансамбъл „Добротица“ и Детска танцова студия „Добрич“. Той е роден на 25 септември 1946 г. в село Котленци. Завършил е хореография в Институт за културно-просветни кадри – Варна. Работил е в Профсъюзния дом на културата и Младежки център „Захарий Стоянов“.

Тази година бе удостоен със званието Почетен гражданин на Добрич. Носител е на Кристално огърле на Съюза на българските музикални танцови дейци (2015) и Кристална лира (2008); както и на Златна и Сребърна лира на Съюза на музикалните и танцови дейци и орден „Кирил и Методий“. Ансамбъл „Добротица“ е представял българския фолклор на турнета в Турция, Естония, Грузия, Унгария, Испания, Гърция, Алжир, Полша, Франция и др.