Гимназия "Райко Цончев"
Гимназия "Райко Цончев" / netinfo
През изминалата седмица в гимназия „Райко Цончев“ в Добрич се проведе информационна среща във връзка с проектите, в които участва училището.

В първата част бяха отчетени резултатите по проект за професионално обучение на педагозите. На събитието присъстваха над 70 учители, ученици и родители.

Основната цел на проекта бе подобряване на професионалните компетенции на училищния персонал чрез придобиване на знания и опит от европейското иновативно образование.

В рамките на проекта 6 учители от Гимназия „Райко Цончев“ участваха в едноседмични обучителни курсове, предоставени от различни образователни центрове в Италия, Малта и Испания.

Темите на обученията бяха ориентирани в областите информационни и комуникационни технологии (ИКТ); съдържателно-езиково интегрирано обучение (CLIL-Content and language integrated learning) и разработване на проекти по програма Еразъм +.

На срещата също така бяха показани уебсайтът и страницата във фейсбук, създадени с цел разпространение на резултатите от проекта.
Във втората част на срещата пред гостите беше представен новият проект „Спаси бъдещето, не деня“, по който ЧПГТП „Райко Цончев“ ще работи през следващите две години.

В него гимназията ще си партнира с училища от Чехия, Латвия, Румъния и Турция. Партньорството цели учениците да станат по-активни в решаването на проблемите със замърсяването.