/ БГНЕС
Часове след обявената вчера победа за кандидата на ПП ГЕРБ за кмет на село Суходол в община Главиница, днес от официално решение на  Общинската избирателна комисия стана ясно, че двамата кандидати - на ГЕРБ Абедин Нури Рушид и на ДПС Недрет Юсеин Алил, отиват на балотаж. Балотажът ще се състои на 21 октомври.

Кандидатът на ГЕРБ спечели частичните избори в село Суходол

Малко след приключването на изборния ден вчера от ОИК съобщиха за медиите, че надпреварата е спечелил кандидатът на ГЕРБ. Днес обаче председателят на комисията Венцислав Маринов уточни, че съобщението е направено на базата на резултатите от протоколите. Изборният ден е приключил нормално, без нарушения и жалби от двамата кандидати.

След отварянето на избирателната урна е станало ясно, че кандидатът на ГЕРБ Абедин Нури Рушид събира 191 гласа срещу 189 на кандидата на ДПС Недрет Юсеин Алил -  при 18 невалидни бюлетини и 3 бюлетини с изписан текст "Не подкрепям никого". В изборния кодекс е записано, че "избран за кмет е кандидатът, получил повече от половината от действителните гласове” на първи тур. Тъй като гласовете с текст "Не подкрепям никого" са действителни гласове, за да победи на първи тур на кандидата на ГЕРБ са му трябвали 192.5 гласа. Така се стига до балотаж.