Добричка епопея
Добричка епопея / bulgarianhistory.org
Петата изложба на филателно дружество „Добруджа” се открива на 25 септември от 12.30 часа във фоайето на Централна поща. Тя е под наслов „Добруджа през вековете! Добрич – град на бойната слава!” и се организира по повод празника на града, съвместно от Община Добрич, Народно читалище „Йордан Йовков“ и Търговско-промишлена палата.
 
Класифицирана в шест теми, експозицията проследява военните действия и развитието на изкуството, културата и популяризирането им в региона. В изложбата добричките филателисти са развили темите: Радослав Михайлов - „Добруджа – древна и млада”; Стоян Михайлов - „Изкуството по добруджанските земи”; Ясен Радославов – „Българско възраждане”; Христо Христов – „Добруджа 1940”; Христо Христов – „Присъединяване на Южна Добруджа към България” и Румяна Петрова – „Националните ценности на България”. Показани са и сбирки Военни  награди – „Добруджанци, участвали в Първата и Втората световна война” и Български пощи – „Традиции, качество, доверие”.
Ще бъдат представени и страници от историята на регионалните пощенски станции, датиращи от 1940 до днес.
 
Специално за честването, от „Български пощи“ са изработили по поръчка на организаторите марка с персонализирана винетка и плик с изображение на военен паметник от 30-те години на миналия век.Ще бъде представена значка и издание, посветено на паметните събития на Добруджанския фронт.              
 
Марките с персонална винетка могат да се използват като средство за заплащане на пощенска услуга, с колекционерска и рекламна цел, при изпращане на покани за различни събития, да се сложат в рамка и да станат оригинален подарък за празнично събитие - рожден ден, абитуриентски бал и др. Поръчват се във всяка пощенска станция.