Фестивал на плажното четене стартира в Албена
Фестивал на плажното четене стартира в Албена / Гавраил Гавраилов

Курортът Албена е домакин на фестивал на плажното четене. Форумът стартира с участието на един от най-четените български автори Калин Терзийски.

Той представи новата си книга „Аскетът в мола”, издадена през тази година от издателство „Сиела”. Книгата се предлага на щанда на бистро „Дионисиус” с автограф от автора. Писателят прочете откъс от новия си проект, посветен на българските владетели през историята ни. Срещата с автора продължи почти четири часа във формална и неформална част, което допълнително подкрепя идеята на фестивала за повече култура и обмяна на качествени идеи по време на лятната ваканция на плажа, разказва организаторът Гавраил Гавраилов. Негови партньори в начинанието са издателство „Сиела”, сайтът за четене AZCHETA.COM и сайтът за пътешествия PEIKA.BG. При закупуването на книга получавате и чаша вино от известни български винарски изби.

 

Следващата среща от програмата на фестивала на живо с гостуващ автор е на 5 август/вторник/ от 12.00 часа с младата и талантлива Станислава Кара, филмов журналист и пътешественик, носител на престижни международни награди и продуцент на сутрешен тв блок. Книгата, която тя ще представи, е „Повикът на щастливата случайност”.