Елка Димова стана зам.-председател на финансовата комисия към НСОРБ
Елка Димова стана зам.-председател на финансовата комисия към НСОРБ / Дарик Добрич

Финансовият зам.-кмет на Добрич Елка Димова е избрана за един от зам.-председателите на постоянната комисия по бюджет и финанси към Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/. Изборът е направен на последното заседание на комисията във Велико Търново. Мисля, че е добре за нашата община да има представител на такова ниво, коментира Димова, като поясни, че комисията има задача да поддържа контакти с министерството на финансите и да представя проблемите на общините.

На заседанието е обсъден и проект на финансовото ведомство за размера на единните разходни стандарти за делегираните от държавата дейности през идната година. Обединихме се около становището, че те са крайно недостатъчни, заяви Димова. По думите й в проекта е заложено увеличение на стандартите от 1-2 процента, при положение, че се очаква 9-процентно увеличение на минималната работна заплата.

Сдружението на общините е изпратило писмо до финансовото министерство, в което се настоява увеличението на разходните стандарти за делегираните от държавата дейности да покрива нарастването на минималната работната заплата.