Елитът на българската лека атлетика идва в Добрич
Елитът на българската лека атлетика идва в Добрич / Дарик Добрич

Лекоатлетическата зала в спортен комплекс "Добротица" ще бъде домакин на
зимните лагерите на националните гарнитури на Българската федерация по лека атлетика /БФЛА/ и на всички държавни първенства в зала, съобщи шефът на общинското дружество „Спортни имоти" Пламен Папазов.

Първата група от около 40 спортисти пристига днес.

Добрич посреща най-добрите български лекоатлети поради невъзможност да се използва софийската зала „Фестивална", където предстои мащабен ремонт. В същото време в добричката зала има условия за тренировки и състезания по всички групи дисциплини. Папазов припомни, че в края на миналата година БФЛА дари на Добрич скочища и оборудване за секторите за висок и овчарски скок, препятствия, уреди и пособия за провеждане на състезанията. Оборудването, което отговаря на международните изисквания, остава тук и ще се ползва от добричките лекоатлети.

Държавните първенства ще се проведат от 7 до 12 февруари за всички възрастови групи. В този период от цялата страна в Добрич ще пристигнат между 600 и 800 спортисти.

Федерацията поема разходите по лагерите на националните гарнитури, а клубовете си поемат разноските по състезанията. Добрич ще спечели от всичко това, защото ще се реализират приходи от ползване на общинските обекти, от настаняване и изхранване, коментира Папазов.

Градът е бил домакин на национални лекоатлетически първенства в периода от 1984 година, когато беше открита добричката зала, до 1991 година. После състезанията са се провеждали в зала „Фестивална".