Народните представители от ГЕРБ Пламен Манушев и Живко Мартинов
Народните представители от ГЕРБ Пламен Манушев и Живко Мартинов / Дарик Добрич
Депутатите от ГЕРБ докладваха за обещаното преди изборите и свършеното до момента в региона
Има голяма вероятност около 80% от наложената финансова корекция на Община Добрич в размер на 4 млн. и 300 хил.лв. по проекта за депото в Стожер да бъдат опростени от Управляващия орган по ОП „Околна среда” или поети от държавата. Новината съобщиха народните представители от ГЕРБ Пламен Манушев и Живко Мартинов. В момента по темата се водят разговори с министъра на околната среда и водите Нено Димов, информираха народните избраници. Финансовата корекция бе наложена на Община Добрич от Изпълнителна агенция „Одит на средствата от Европейския съюз” заради нарушения на сроковете при процедурите по възлагане на обществени поръчки по изграждане на депото.
 
Ще има дофинансиране от страна на държавата за МБАЛ – Добрич е станало ясно още след заседание на парламентарната комисия по здравеопазване, но тепърва ще бъдат уточнявани параметрите на помощта, обявиха още депутатите.
 
На нарочна пресконференция те докладваха за свършеното в страната и региона от правителството на ГЕРБ след парламентарните избори.
 
Сред поетите и вече изпълнявани ангажименти в област Добрич те посочиха стартиралия ремонт на пътя Варна – Добрич – Кардам, подмяната на водопровода в с.Стожер, както и предстояща рехабилитация на всички околовръстни пътища на Добрич.
 
Планира се през есента да започне ремонт и на пътя Добрич – Албена, ремонт на пътя за селата Победа и Житница, като за Житница се предвижда изцяло ново асфалтиране на отсечка от 17 км. До месец ще бъде отворен и КПП – Северняк, който ще облекчи трафика на туристи в района.
 
Отчетено бе, че водният цикъл в Добрич има известно забавяне заради жалби на конкурса за строителен надзор. В края на юли обаче се очакват първите копки за линейна мрежа и пречиствателна станция, информираха още депутатите. Те припомниха и че до дни стартира санирането на първите 10 от общо 36 одобрени за саниране панелни блока в Добрич.