Двуседмична програма с разнообразни събития за празника на Генерал Тошево
Двуседмична програма с разнообразни събития за празника на Генерал Тошево / Дарик Добрич

Стартират събитията от празничния календар, посветен на Деня на Генерал Тошево - 8 ноември. Днес в читалището се откриват две фотоизложби - „Градът в миналото" и архивна за историята на „Читалище „Светлина".

На 28 октомври, в чест на Деня на народните будители, в библиотеката ще се проведат открити уроци „Будители от нашия край". Прожекции на филма "Миналото на селищна система в Генерал Тошево" ще има в Историческия музей и Центъра за работа с деца

Регионалният исторически музей ще гостува в Генерал Тошево по повод празника на града с изложбата "100 години Химн на Добруджа", посветена на юбилея на песента "О. Добруджански край", написана от поета Любомир Бобевски и композитора Александър Кръстев; откриването е в сряда, 29 октомври в 10.30 часа.

На 30 октомври ще бъдат чествани „5 години Дружество на краеведа „Георги Иванов" - в ОУ „Хр. Смирненски". Празниците продължават в Деня на народните будители - 1 ноември, събота - в 9.00 ч. е предвиден туристически поход „По стъпките на Йовков" до селата Изворово и Красен

Куклен театър "Дора Габе" също ще се включи в програмата на Генерал Тошево - театралите ще гостуват в града на 3 ноември с две представления - „Нощна приказка и „Шехерезада", които ще се играят в салона на читалището. На 4 ноември от 14.00 и 15.00 ч. ще се състоят литературни среща с ученици в библиотеката под наслов „Моят град".

Едно светско събитие е заложено в програмата - на 5 ноември от 18.00 ч ще бъде избрана тазгодишната „Мис Генерал Тошево" - в салона на читалището. На 6 ноември ще гостува Драматичен театър „Стефан Киров" - Сливен с „Особености на руската любов" с участието на Мария Сапунджиева, Георги Кадурин и Марияна Миланова

В навечерието на празника - на 7 ноември от 17.00 ч. в голямата зала на общината е тържественото заседание на Общински съвет Генерал Тошево, а след него - общоградското тържество с участието на ПФА „Добруджа".

На 8 ноември в 9.00 празникът ще бъде почетен с Празнична литургия в храм „Св. Димитър", а от 11.00 ч. ще започне концерт на Мария и Магдалена Филатови - на площада.